Финансистът Бил Браудър, който е основен инициатор на закона Магнитски, заяви

...
Финансистът Бил Браудър, който е основен инициатор на закона Магнитски, заяви
Коментари Харесай

Създателят на закона Магнитски вече имал мнение за България и то било негативно

Финансистът Бил Браудър, който е главен основател на закона " Магнитски ", съобщи пред Лора Крумова по Нова телевизия, че появяването на някогашни министри в описите " Магнитски " вършат извънредно неприятно усещане за равнището на корупция у нас.

" До този миг нямах мнение за България, само че откакто чух имената на някогашни министри в описите, към този момент имам и то е отрицателно ", каза Браудър. 

Той изясни по какъв начин в общи линии работят глобите. Когато попаднеш в описите, банките по целия свят ще откажат да оперират с твои пари, защото те би трябвало да носят отговорност в троен размер. Тоест, в случай че обещано лице, попаднало под глобите " Магнитски ", внесе 1 милион евро в една банка, тя носи отговорност пред американското държавно управление в размер на 3 милиона евро. Това на практика значи за пострадалите " финансова гибел ".

На въпрос на водещата по какъв начин съгласно него един от българите, намиращ се в първите описи " Магнитски ", стана народен представител и населява " щастливо " Парламента, Браудър отговори, че въпросният народен представител сигурно се разсънва всяка заран с мисълта за глобите. Той добави, че съгласно него партията на този подкупен народен представител занапред ще губи позиции.

" Путин ме ненавижда ", показа финансистът и добави, че се намира в лист на хора за ликвидиране и евентуално ще би трябвало да живее нащрек до края на живота си.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР